Gå inte på Hizbiyyûns gråt och tårar

Jag råder bröderna att inte luras av innovatörernas predikan. Det spelar ingen roll hur känsliga och vältaliga de är. Luras inte av dem. Du kan aldrig vara trygg med en innovatör. Det räcker att Allâh har förnedrat honom med hans innovation. Den förnedringen är tillräcklig. Hur känsliga och vältaliga en Hizbîs, eller en innovatörs, predikan, föreläsningar eller tal än är, så skall du nonchalera dem. Allâh har gett oss tillräckligt för att vi inte skall vara i behov av dem. Det spelar ingen roll om han gråter och får andra att gråta såsom predikanten som sade:

”Är det inte dags att Jemens hund blir tyst?”

Han syftade på Shaykh, ´Allâmah och Muhaddith Muqbil bin Hâdî al-Wâdi´î (rahimahullâh). Han sade så när Shaykhen levde:

”Är det inte dags att Jemens hund blir tyst?”

Jag söker skydd hos Allâh. Skall han vara tyst medan du, din lilla okunniga människa, talar? Skall en lärd, Muhaddith och Faqîh som vill samfundet väl vara tyst? Vad finns det för nytta av den här predikanten som kanske gråter och får andra att gråta när han säger dessa fula och vidriga ord? Därför säger jag till er att inte låta er luras. Vet ni vem den här mannen är? Det är al-Muhaysinî1. Låt dig inte luras av hans läsning. Be inte bakom honom. Vissa människor gick ut ur Haram i Makkah för att åka till ´Azîziyyah och be Tarâwîh bakom al-Muhaysinî i hans moské.