Demonstrationer är ondska

Fråga: Hör demonstrationer och strejker till kamp?

Svaret: Nej. Det är fel. Det är fel. Det är en prövning. Det är en ondska. Det är inte korrekt.

Fråga: Hör demonstrationer mot makthavarna och ledarna till ett sätt att kalla på? Anses den som dör under en sådan som en martyr för Allâhs sak?

Svaret: Jag ser inte demonstrationer vara någon lösning. I stället är de anledningen till problem, ondska, att vissa människor behandlas orättvist och att somliga förtrycks utan någon rätt. Däremot är de föreskrivna tillvägagångssätten att skriva, råda och uppmana till gott.

Detta skall dock ske på ett sunt sätt. Det var utmed denna metodik som de lärda, profetens (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) följeslagare och de som följde dem i godhet handlade. Skriftliga och muntliga råd skall ges till dem som har gjort fel bland makthavarna och ledarna.

Detta skall ske utan att offentliggöra dessa fel från predikstolarna och säga att han har gjort det ena och det andra.