Några nackdelar med kvinnans bilkörning

Fråga: Får kvinnan köra bil?

Svar: Nej. Bilkörningen består av många nackdelar. Många kvinnor kan förstöras när de får fria händer. Om hon kör bil så kan hon vara otrogen på en plats, flörta på en annan plats, boka möten på en tredje plats och så vidare. En kvinna behöver någon som tar hand om henne, någon som är över henne. Hennes plats är i grund och botten i hemmet:

وَقَرْنَ فِي بُيُوتِكُنَّ وَلَا تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الْجَاهِلِيَّةِ الْأُولَى

”Och stanna i ert hem. Men [om ni måste lämna det] försök inte dra uppmärksamheten till era yttre företräden på det sätt som var vanligt under den hedniska tiden.”1

الرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّسَاء

”Männen skall ha ansvar för och omsorg om kvinnorna.”2

Om inte mannen hade sett efter kvinnan skulle hon gått förlorad. Om männen är bra och ser efter kvinnorna utmed Sharî´ah, blir även kvinnorna bra. Och om hon får fria händer så kommer hon i princip att gå vilse.

133:33

24:34