Både menstruationsblodet och blödningarna måste tvättas bort

al-Bukhârî sade

228 – Muhammad berättade för oss: Abû Mu´âwiyah berättade för oss: Hishâm bin ´Urwah berättade för oss, från sin fader, från ´Â’ishah som sade:

”Fâtimah bint Abî Hubaysh kom till profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) och sade: ”Allâhs sändebud! Jag är en kvinna som har blödningar och blir inte ren. Skall jag sluta be?” Han sade: ”Nej. Det är en ven och ingen menstruation. När din månadsperiod kommer skall du sluta be. När din månadsperiod är över skall du tvätta bort ditt blod och be därefter.”

Det vill säga att hon skall tvätta bort sitt menstruationsblod. Måste hon likaså tvätta bort blödningarna och rena sig efter dem eller inte därför att de är blod från venerna? Tillsynes är blödningarna liksom menstruationsblodet; det är obligatoriskt att tvätta bort dem eftersom de kommer från könet. Antingen kommer de från livmodern eller också från vaginan.