Stanna i Saudiarabien

Fråga: Jag är en ung man som vill resa till ett islamiskt land för att turista. Jag vill ta med mig min hustru. Det är allmänt känt att myndigheterna kommer att kräva bild på henne till passet. Är det tillåtet för mig?

Svar: Må Allâh belöna honom väl. Det är min skyldighet att ge honom ett råd som jag dyrkar Allâh med. Han skall inte resa till något annat land, varken islamiskt land eller något land i väst eller öst. Han skall stanna i sitt hemland. Det är säkrare för både hans religion och familj. Det spelar ingen roll om utgifterna stiger eller sjunker. Det viktiga är att han stannar i sitt hemland som i det här landet (Saudiarabien) som är ett beskyddande land. Här skyddar han sin religion och sin familj. Om han reser utomlands finner han öppna synder i affärerna. Kvinnorna klär sig uppseendeväckande. Det finns många saker som jag inte vill nämna nu.

Mitt råd till frågeställaren är det jag har sagt vara hans skyldighet. Jag hoppas att han tar emot det från mig och inte reser utomlands. Han kommer bara lägga ut utgifter, förlora tid och råka ut för inriktningar som bara Allâh känner till.

Det ni såg när ni var små; är det inte som om ni ser det nu? Det barnen får syn på ankras i dem till dess att de dör. Det är obligatoriskt att se väl efter sin familj. I vårt land finns det utmed det jag hör fina sevärdheter. Det finns gott om naturattraktioner för att inte behöva resa utomlands.