Vi debatterar inte med lik

Ni glädjer dem när ni debatterar med dem. Gör inte det. Vi skall inte ha några debatter med dem. Så mycket de har sprungit efter mig för att få till en debatt med mig. Jag säger till dem att de har dött. De har dött. Organisationer al-Hikmah och al-Ihsân! Ni har dött. Skall vi ta tag i dem och säga att dessa är kvarlevorna? Vi debatterar varken med al-Ikhwân al-Muslimûn eller med organisationen al-Hikmah. Vi fortsätter med vårt kall. Det är med det som Allâh gagnar islam och muslimerna.

De kallade profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) för magiker, spåman och poet. Efter det krävde han inte att de skulle kalla honom för ”Shaykh”. Han tog inte fallet till regeringen. Vi tar inte heller fallet till regeringen. Vi vill inte att de kallar oss för ”Shaykh”. Vi kräver inte att de skall känna skuld. Vi har tålamod:

وَالْعَاقِبَةُ لِلتَّقْوَى

”En slutliga segern tillhör gudsfruktan.”1

120:132