8. Ett tredje exempel på hur Râfidhah påstår att följeslagarna förvrängde Qur’ânen

al-Qumî (2/285-286) sade:

”Han sade:

وَلَمَّا ضُرِبَ ابْنُ مَرْيَمَ مَثَلًا إِذَا قَوْمُكَ مِنْهُ يَصِدُّونَ

”När Maryams son anförs som exempel, larmar ditt folk.”1

Han sade att hans fader berättade för honom, från Wakî´, från al-A´mash, från Salamah bin Kuhayl, från Abû Sâdiq, från Abûl-A´azz, från Salmân al-Fârisî som sade: ”Under tiden som Allâhs sändebud (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) satt med sina följeslagare sade han: ”Nu kommer det att komma en person som liknar ´Îsâ bin Maryam.” Några av dem som satt med Allâhs sändebud (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) gick ut för att vara den som kommer in. Då gick ´Alî bin Abî Tâlib in. En man sade till sina vänner: ”Behagas Muhammad av att betrakta ´Alî vara bättre än vad vi är så att han liknar honom vid ´Îsâ bin Maryam? Jag svär vid Allâh att dem vi dyrkade under den hedniska tiden är bättre än vad han är.” Då uppenbarade Allâh:

وَلَمَّا ضُرِبَ ابْنُ مَرْيَمَ مَثَلًا إِذَا قَوْمُكَ مِنْهُ يضجون

”När Maryams son anförs som exempel, klagar ditt folk…”2

De förvrängde det till ”larmar”:

وَقَالُوا أَآلِهَتُنَا خَيْرٌ أَمْ هُوَ مَا ضَرَبُوهُ لَكَ إِلَّا جَدَلًا بَلْ هُمْ قَوْمٌ خَصِمُونَ3إن عليإلا عبد أنعمنا عليه و جعلناه مثلا لبني إسرائيل

”… och säger: ”Är inte våra gudomligheter förmer än han?” Men de nämner honom bara för att få till stånd en diskussion. Ja, de är människor som finner nöje i diskussioner!”4 ´Alî var ingenting annat än en tjänare, som Vi i Vår nåd och gjorde till en förebild för Israels barn.”

De tog bort hans namn från dess plats.”

1 – Allâh har rentvått den ädle följeslagaren Salmân al-Fârisî från denna lögn och pinsamma förvrängning.

2 – Säger du inte att denna vers uppenbarades under Makkah-perioden? Vet inte du och andra att Salmân konverterade till islam först efter profetens (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) utvandring till al-Madînah? Dock ville Allâh avslöja dig.

3 – Vad vinner följeslagarna på att ordet ”klagar” förvrängdes till ”larmar”?

4 – Du ljuger när du säger att följeslagarna sade:

”Jag svär vid Allâh att dem vi dyrkade under den hedniska tiden är bättre än vad han är.”

Vill du säga att de ansåg avgudarna vara bättre än Allâhs sändebud (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) eller ´Alî?

5 – De kristna överdrev i förhållande till ´Îsâ och sade att han är Allâh, en i treenigheten eller Allâhs son. Då klargjorde Allâh att han endast är en av Hans tjänare som Han har skänkt profetkall, budskap och väldiga mirakel och att han inte alls är Allâhs son eller annat som de säger. Bâtiniyyah vill ändra på denna gåva så att det ser ut som att ´Alî (radhiya Allâhu ´anh) har fått den.

6 – Vad som förkastar er lögn och förvrängning är att ´Îsâ är syftet med Allâhs (ta´âlâ) ord:

وَجَعَلْنَاهُ مَثَلًا لِّبَنِي إِسْرَائِيلَ

”… och gjorde till en förebild för Israels barn.”5

Allâh gjorde ´Îsâ till en förebild för israeliterna. Det vill säga att Han lät honom utgöra ett tecken, bevis, argument och belägg för Allâhs förmåga då Han skapade honom utan fader. Allâhs (ta´âlâ) ord:

وَإِنَّهُ لَعِلْمٌ لِّلسَّاعَةِ فَلَا تَمْتَرُنَّ بِهَا

”Hans [återkomst till jorden] skall vara ett tecken att den Yttersta stunden [närmar sig]; tvivla därför inte på den.”6

handlar om ´Îsâ (´alayhis-salâm) och att han kommer att stiga ned från himlen innan Domedagen. Hans nedstigning kommer att vara ett av de större tecknen innan Domedagen. Vill ni beröva honom denna utmärkelse?

7 – ´Îsâ var endast ett sändebud till israeliterna. Allâh gjorde honom till en förebild för dem, det vill säga ett budskap och ett bevis. Muhammads (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) budskap är för hela mänskligheten. Hur kan ´Alî vara en förebild för israeliterna och inte Muhammad och ´Îsâ (sallâ Allâhu ´alayhimâ wa sallam)? Var han inte också en förebild för hela mänskligheten?

8 – Bâtiniyyah förvrängde både versens betydelse och formulering för att sedan anklaga Muhammads (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) följeslagare för denna otro. Lär av detta, ni som ser klart!

143:57

243:57

343:58

443:58

543:59

643:61