5. Skydd 5 mot coronaepidemin: Morgon- och kvällsböner för förskoning

Shaykh ´Abdur-Razzâq bin ´Abdil-Muhsin al-´Abbâd

´Ashru Wasâyâ lil-Wiqâyah min-al-Wabâ’, sid. 9

´Abdullâh bin ´Umar (radhiya Allâhu ´anhumâ) sade:

”Profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) brukade inte låta bli att be dessa böner när han mornade och kvällade:

اللهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ الْعَافِيَةَ فِي الدُّنْيَا والآخِرَةِ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ الْعَفْوَ والْعَافِيَةَ في دِيني ودُنْيَايَ وأَهْلِي وَمَالِي اللَّهُمَّ اسْتُرْ عَوْرَاتِي وآمِنْ رَوْعَاتِي اللَّهُمَّ احْفَظنِي بَيْنَ يَدَيَّ وَمِنْ خَلْفِي وَعَنْ يَمِيني وَعَنْ شِمَالِي وَمِنْ فَوْقِي وَأَعُوذُ بِعَظَمَتِكَ أَنْ أُغْتَالَ مِنْ تَحْتِ

”Allâh! Jag ber Dig om förskoning i detta liv och i livet efter detta. Allâh! Jag ber Dig om förlåtelse och förskoning i min religion, mitt jordiska liv, min familj och min egendom. Allâh! Täck mina pinsamheter och trygga mina rädslor. Allâh! Skydda mig framifrån, bakifrån, högerifrån, vänsterifrån och ovanifrån. Jag söker skydd hos Dig från att dödas underifrån1.”2

1Wakî´ sade: ”Det vill säga med jordskred.”

2Ahmad med flera.