45. Fâtimahs vita ansikte

Imâm Muhammad Nâsir-ud-Dîn al-Albânî (d. 1420)

Djilbâb-ul-Mar’ah al-Muslimah, sid. 97-98

3 – ´Imrân bin Husayn sade:

”Medan jag satt med Allâhs sändebud (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) kom Fâtimah (rahimahâllâh) och ställde sig mittemot honom. Jag tittade på henne. Hon var helt vit i ansiktet. Han sade: ”Kom närmare, Fâtimah.” Hon gjorde som han sade och ställde sig framför honom. Han satte sin hand på hennes hals och sade: ”Allâh! Du som mättar de hungriga och lyfter förluster! Låt inte Fâtimah, Muhammads dotter, hungra.” Jag tittade på henne och såg hur hon återfick sin ansiktsfärg. Den gulnad som fanns i hennes ansikte hade försvunnit. Efteråt träffade jag henne och frågade henne om det varvid hon sade: ”Jag har fortfarande inte blivit hungrig, ´Imrân.”1

1Ibn Djarîr i ”at-Tahdhîb” och ad-Dûlâbî i ”al-Kunâ”. Kedjan är helt okej via andra.