4. Kvinnans korrekta klädsel till ´Îd-bön

Imâm Muhammad Nâsir-ud-Dîn al-Albânî (d. 1420)

Salât-ul-´Îdayn, sid. 11-12

Utifrån författarnas ord är det också föreskrivet för unga kvinnor att gå ut till böneplatser. Lägg det på minnet, ty det kan komma en dag då de dementerar handlingen utav avund och hat mot folk som stödjer och efterlever Sunnah.

Även om jag uppmanar kvinnorna till att medverka i muslimernas samling utifrån sändebudens mästares (sallâ Allâhu ´alayhim wa sallam) praxis, betyder det inte att jag försummar deras föreskrivna klädsel. Det är nämligen inte tillåtet för dem att visa något av sina kroppar förutom ansiktet och händerna, vilket jag har detaljerat i boken ”Hidjâb-ul-Mar’ah al-Muslimah”. Allâh (tabârak wa ta´âlâ) sade:

يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُل لِّأَزْوَاجِكَ وَبَنَاتِكَ وَنِسَاء الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِن جَلَابِيبِهِنَّ ذَلِكَ أَدْنَى أَن يُعْرَفْنَ فَلَا يُؤْذَيْنَ وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَّحِيمًا

”Profet! Säg till dina hustrur och dina döttrar – och till troendes kvinnor – att de noga sveper om sig sina ytterplagg; på så sätt blir de lättare igenkända och undgår att bli ofredade. Allâh är ständigt förlåtande, barmhärtig.”1

Dock poängterar jag däri att det är bättre att hon täcker ansiktet och händerna, tvärtemot det som påstås av somliga författare som inte fruktar skapelsernas Herre.

133:59