3. al-Ikhwân al-Muslimûns tredje utveckling

Den tredje utvecklingen:

Den tredje utvecklingen är reklamen som kom ut i al-Ikhwâns tidskrift rörande pjäsen om Kairos och al-Azhar-universitetets grundare al-Mu´izz li Dînillâh al-Fâtimî. Pjäsen var skriven av den allmänne ledarens (Hasan al-Bannâ) biologiske broder ´Abdur-Rahmân as-Sâ´âtî. Pjäsen utspelar sig utmed ett tänk och för ihop konstens skönhet med religionens majestät i form av opera. Den hölls onsdagen den 1:a maj 1946. Pjäsen producerades av Sirâdj Munîr medan Ahmad ´Abdul-Qâdir stod för ljudet.

Vi låter läsaren tänka själv hur dessa två pilar slår till mot trosläran. En annan pil slog till mot både trosläran och karaktären när man började spela teater vid vissa islamiska universitet. De som sysselsätter sig med sådant, det vill säga smaklösa och värdelösa pjäser som tar kål på uppförandena, är vilsna och inhyrda. Dessa pjäser måste grundas på lögner och påhittade legender för att existera. Oavsett vilka fördelar de falska människorna nämner att de har, består de alltid av nackdelar.

Vi förväntade oss att al-Ikhwân al-Muslimûn skulle vara med oss mot skadliga innovationer eller åtminstone att de skulle vara neutrala, inte att de skulle kalla till dem teoretiskt och praktiskt! Vi har ingående och vid flera tillfällen avvisat argumenten för pjäserna på andra ställen.

Om vi nu lägger pjäserna åt sidan och fokuserar oss på den valda pjäsen, ser vi hur al-Ikhwân al-Muslimûns val är otroligt märkligt. Hur kan de anse att religionens skönhet framhävs av denne vidrige ´Ubaydî? De vet ju hur han har misshandlat religionen och ändrat och skiftat utmed lust och drift för att utrota den helt och verkställa sin farfars och juden Ibn Saba’s vilja! Det var juden Ibn Saba’ som sårade islam med prövningen mellan ´Alî och Mu´âwiyah som islam än i dag lider av. al-Mu´izz li Dînillâh al-Fâtimîs och hans kalifers handlingar var inte hemliga och dolda. Historian har upplevt dem och historikerna, muslimer som andra, har skrivit ned hur de gav sig på religionen på ett sätt som fordrar att de förbannas av Allâh, änglarna och alla människor.