28. Så är en bra kvinna mot sin make

Den rättfärdiga, välsignade och om sin makes rättigheter kunniga kvinnan har överseende med sin make när han är försumlig. Hon förbiser hans misstag. Hon hedrar hans familj. Hon städar hans hem. Hon tvättar hans kläder. Hon lagar hans mat. När han kommer nära henne, kommer hon nära honom. Hon slår vakt om hans luktsinne och hörsel; han känner endast doften av det goda, han hör endast det goda och han ser endast det vackra. Hon passar hans måltider. Hon är lugn och sansad när han skall sova. När hon ser att han är arg talar hon inte med honom. Den vise mannen sade:

Ha överseende med mig så kommer min kärlek till dig att förbli

Tala inte när jag är arg

Hacka inte på mig liksom du slår på tamburinen

Du vet inte vad ensamheten innebär

Klaga inte mycket så att du försvinner med vinden

Då tar mitt hjärta avstånd från dig – och hjärtan ändras ju

Jag har sett hur kärleken handlar om hjärtat och besväret

Om de två enas tar det inte lång tid förrän kärleken försvinner