24. En överbefolkad värld?

Imâm Sâlih bin Fawzân al-Fawzân

I´ânat-ul-Mustafîd bi Sharh Kitâb-it-Tawhîd, sid. 34

Sedan sade Allâh (ta´âlâ):

وَلاَ تَقْتُلُواْ أَوْلاَدَكُم مِّنْ إمْلاَقٍ نَّحْنُ نَرْزُقُكُمْ وَإِيَّاهُمْ

… döda inte era barn av fruktan för fattigdom – Vi drar försorg om er och om dem…”

Det är det tredje påbudet. Döda inte era barn på grund av fattigdom. Innan islam brukade de döda sina barn utav rädsla för fattigdom. De hade inga bra tankar om Allâh (ta´âlâ), som om det var de som förfogade över uppehälle. Allâh (ta´âlâ) sade:

وَلاَ تَقْتُلُواْ أَوْلادَكُمْ خَشْيَةَ إِمْلاقٍ نَّحْنُ نَرْزُقُهُمْ وَإِيَّاكُم إنَّ قَتْلَهُمْ كَانَ خِطْءًا كَبِيرًا

Döda inte era barn av rädsla för fattigdom; Vi sörjer för dem och för er. Att döda dem är en svår synd.”1

Här säger Han:

نَّحْنُ نَرْزُقُكُمْ وَإِيَّاهُمْ

Vi drar försorg om er och om dem.”

Hur kan ni tro att ni försörjer andra när ni inte ens försörjer er själva?

Detta fula drag finns bland dagens människor som begränsar barnafödandet på grund av rädsla för fattigdom. De säger att allt barnafödande leder till överbefolkning och att resurserna inte räcker till allihopa, vilket resulterar med hungersnöd. Således uppmanar de till begränsat barnafödande och kampanjar för det för full hals. Orsaken är rädsla för fattigdom. Ty de tror inte på Allâh (subhânahu wa ta´âlâ), de tror inte på att allt uppehälle kommer från Allâh (subhânahu wa ta´âlâ).

Vissa muslimer har lurats av den kampanjen varför de ogillar många barn. Vissa av dem vill ordna barnafödandet, andra vill begränsa det. Deras argument är tomt och falskt prat. Islam påbjuder avkommor, stora avkommor, stort barnafödande. Det stärker muslimerna, det utökar muslimernas antal. Vad uppehället beträffar, så är det Allâh (subhânahu wa ta´âlâ) som förser oss med det:

نَّحْنُ نَرْزُقُكُمْ وَإِيَّاهُمْ

Vi drar försorg om er och om dem.”

117:31