12. Om den marockanske prästen verkligen hade rätt

Ett av dagens tvivel som nasaréernas missionärer brukar mot lättlurade muslimska ungdomar är att de säger att Allâh har garanterat dem seger och makt i kapitlet ”Âl ´Imrân”:

إِذْ قَالَ اللّهُ يَا عِيسَى إِنِّي مُتَوَفِّيكَ وَرَافِعُكَ إِلَيَّ وَمُطَهِّرُكَ مِنَ الَّذِينَ كَفَرُواْ وَجَاعِلُ الَّذِينَ اتَّبَعُوكَ فَوْقَ الَّذِينَ كَفَرُواْ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ ثُمَّ إِلَيَّ مَرْجِعُكُمْ فَأَحْكُمُ بَيْنَكُمْ فِيمَا كُنتُمْ فِيهِ تَخْتَلِفُونَ

”Och Allâh sade: ”´Îsâ! Jag skall kalla dig till Mig och Jag skall upphöja dig till Mig och Jag skall rena dig från de otrogna. Och Jag skall sätta dem som följer dig högt över dem som hädar ända till Uppståndelsens dag; då skall ni alla vända tillbaka till Mig och Jag skall döma mellan er i allt det som ni var oense om.”1

En marockansk ungdom berättade för mig att det finns en marockansk präst i Rabat som har möblerade rum som marockanska ungdomar bor gratis i för att locka dem till sig och sätta deras religion på prövning. Prästen sade till dem:

”Om ni ser att nasaréerna är starkast, rikast, lyckligast och mäktigast i hela världen så skall ni inte förvånas. Qur’ânen har lovat dem det.”

Därefter nämnde han den föregående versen. De trodde på honom. Ingen av dem visste ju vad versen verkligen betydde. Jag sade till killen:

”Han har ljugit för er och bedragit er. Om det hade varit som han säger skulle Nadjrâns nasaréer ha segrat. De hade 120.000 krigare men föredrog fredsavtal med profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) och betalade djizyah.

Om det hade varit som han säger skulle inte profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) segrat i striden vid Tabûk och skrämt romarna som bävade för att kriga mot honom.

Om det hade varit som han säger skulle inte de bysantiska romarna förlorat i Levanten som är dagens Syrien. De lämnade Levanten efter att ha regerat där en lång tid.

Om det hade varit som han säger skulle inte Allâhs sändebuds (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) följeslagare besegrat de egyptiska nasaréerna.

Om det hade varit som han säger skulle inte nordafrikanerna erövrat Spanien och södra Frankrike och regerat tillsammans med araberna i Spanien i 800 år.

Om det hade varit som han säger skulle inte nasaréerna förlorat slaget om Konstantinopel som vanns av muslimerna. Än idag är staden i muslimernas händer.

Versen syftar på muslimerna som dyrkar enbart Allâh och tror på alla Allâhs sändebud och skrifter. De otrogna i versen är de som inte tror på Allâh, inte dyrkar bara Honom eller hädar vissa skrifter eller sändebud.

Versen är ett bevis för dagens muslimer, inte för deras fiender.”

Ungdomen blev förvånad. Det hela hade varit oklart för honom, men nu hade det klarnat. De flesta muslimerna idag passar in på prosan:

De fördömande påstår att jag har det svårt

De har rätt men min svårighet har inte försvunnit

Det märkliga är att när nasaréerna läser Qur’ânen gör de så för att hitta så kallade brister och inte alls för att söka efter sanningen. Exempelvis kan de ställa frågan:

”Varifrån fick Muhammad den här historian?”

De slutar inte gräva. När de hittar en liknande historia i Tora, Evangeliet eller Talmud blir de fruktansvärt glada, får för sig att de har återfunnit det borttappade och påstår att historian har sin grund hos dem. De bryr sig inte heller om de många olikheterna som finns i de båda skildringarna eller föreskrifterna.

13:55