103. Sjätte bönen innan Taslîm

6 – Han (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) befallde ´Â’ishah (radhiya Allâhu ´anhâ) att säga:

اللهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنَ الْخَيْرِ كُلِّهِ عَاجِلِهِ وَآجِلِهِ، مَا عَلِمْتُ مِنْهُ وَمَا لَمْ أَعْلَمْ، وَأَعُوذُ بِكَ مِنَ الشَّرِّ كُلِّهِ، عَاجِلِهِ وَآَجِلِهِ مَا عَلِمْتُ مِنْهُ، وَمَا لَمْ أَعْلَمْ، اللهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ الْجَنَّةَ وَمَا قَرَّبَ إِلَيْهَا مِنْ قَوْلٍ أَوْ عَمَلٍ، وَأَعُوذُ بِكَ مِنَ النَّارِ وَمَا قَرَّبَ إِلَيْهَا مِنْ قَوْلٍ أَوْ عَمَلٍ ،اللهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ خَيْرِ مَا سَأَلَكَ عَبْدُكَ وَ رَسولُكَ مُحَمَّدٌ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ ، وَأَعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّ مَا عَاذَ مِنْهُ عَبْدُكَ وَرَسولُكَ مُحَمَّدٌ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ ، و أسألُكَ ما قَضَيْتَ لي مِنْ أمرٍ أن تَجْعَلَ عاقِبَتَهُ لي رشداً

”Allâh! Jag ber Dig om allt gott, [i detta liv och i nästa liv], det jag vet av det och det jag inte vet. Och jag ber Dig om skydd mot allt ont, [i detta liv och i nästa liv], det jag vet av det och det jag inte vet. Allâh! Jag ber Dig om paradiset och allt tal och all handling som för en närmre dit. Och jag ber Dig om skydd mot Elden och allt tal och all handling som för en närmre dit. Allâh! Jag ber Dig om allt gott som Din slav och Ditt sändebud Muhammad (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) har bett Dig om. Och jag ber Dig om skydd mot allt ont som Din slav och Ditt sändebud Muhammad (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) har bett Dig mot. Och jag ber Dig att låta allt som Du har bestämt för mig sluta bra.”1

1Ahmad, at-Tayâlisî, al-Bukhârî i ”al-Adab al-Mufrad”, Ibn Mâdjah och al-Hâkim som autentiserade den och adh-Dhahabî höll med. Jag har tagit med den i ”as-Sahîhah” (1542).