101. Fjärde bönen innan Taslîm

4 –

اللَّهُمَّ بِعِلْمِكَ الْغَيْبَ وَقُدْرَتِكَ على الْخَلْقِ أَحْيِني ما عَلِمْتَ الْحَيَاةَ خَيْراً لِي وَتَوفَّني إِذَا عَلِمْتَ الْوَفَاةَ خَيْراً لِي اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ خَشْيَتَكَ في الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِ وَأَسْأَلُكَ كَلِمَةَ الْحَقِّ في الرِّضَا وَ الْغَضبِ وَأَسْأَلُكَ الْقَصدَ في الْفَقْرِ والْغِنى وَأَسْأَلُكَ نَعِيماً لاَ يَنْفَدُ وَأَسْأَلُكَ قُرَّةَ عَيْنٍ لاَ تَنْقَطع وَأَسْأَلُكَ الرِّضَا بَعْدَ الْقَضَاءِ وَأَسْأَلُكَ بَرْدَ الْعَيْشِ بعد الْمَوتِ وَأَسْأَلكَ لَذَّةَ النَّظرِ إِلى وَجْهِكَ والشَّوْقَ إِلى لِقَائِكَ في غيرِ ضَرَّاءَ مُضِرَّةٍ وَلاَ فِتْنَةٍ مُضِلَّةٍ اللَّهُمَّ زَيِّنَّا بِزِينةِ الإِيْمانِ وَاجْعَلْنَا هُدَاةً مُهْتَدِينَ

”Allâh! Jag ber Dig vid Din kunskap om det dolda och Din förmåga över Din skapelse. Låt mig leva så länge Du vet att det är bättre för mig att leva. Ta mitt liv när Du vet att det är bättre för mig att dö. Allâh! Jag ber Dig att Du låter mig frukta Dig i det dolda och det öppna. Jag ber Dig att Du låter mig tala sanning i behagligt tillstånd och ilsket tillstånd. Jag ber Dig om medelvägen i fattigdomen och rikedomen. Jag ber Dig om en lycksalighet som inte upphör. Jag ber Dig om en glädje som inte avtar. Jag ber Dig om nöje efter beslutet. Jag ber Dig om ett behagligt liv efter döden. Jag ber Dig om njutningen av att skåda Ditt ansikte och längtan efter att få träffa Dig utan att få uppleva besvärliga svårigheter eller vilseledande prövningar. Allâh! Försköna oss med trons försköning och låt oss vara vägledda vägledare.”1

1an-Nasâ’î och al-Hâkim som autentiserade den och adh-Dhahabî höll med.