10 – al-Madkhalî om Sayyid Qutbs ånger

Till sist säger jag till Shaykh Bakr och andra att jag har kämpat hårt för att hitta Sayyid Qutbs konkreta, uppriktiga ånger för hans teorier och läror utan att hitta något. Om jag gör det, skall jag ta tillbaka min kritik mot honom. I detta fall är det obligatoriskt att fördöma och straffa den som gömmer hans uppriktiga ånger och i stället sprider hans osunda, avskaffade uttalanden och trosläror.

Skulle denna ånger och detta konkreta, klara tillbakatagande däremot inte existera, skall både Shaykh Bakr och alla med en extrem ställning till Sayyid Qutb skämmas för Allâh och de förnuftiga muslimerna som respekterar sitt förnuft. De skall inte besvära islam och samfundet. De skall inte leka med ungdomarnas hjärnor och få dem att hålla fast vid falskheten och kriga mot sanningen och sanningens folk. De skall ångra sig inför Allâh för att ha lärt ungdomarna vara omedgörliga och envisa.

Likaså skall ungdomarna se till att respektera sin religion, sina själar och sina intellekt. De skall se till att respektera den islamiska metodiken som uppfostrar med manlighet, kärlek och respekt till sanningen och hat mot och nedvärdering av falskheten och dess folk och hålla sig borta från deras ondska, prövning och planer.