02 – Ett fördömande

Det är riktigt fördömande att Shaykh Bakr säger:

”Kommer dessa anmärkningar hindra processen så att den inte trycks?

Ber en förnuftig människa om något liknande? Fri från brister är Han som vänder på hjärtan. Kära läsare! Fråga de omnämnda lärda i fall jag bad dem om denna tjänst!

Jag fick ett starkt stöd från flera ärade lärda. Varje trovärdig Salafî – bland lärda, studenter och av Sayyid Qutb och hans böcker lurade individer – i världen gladdes över denna välsignade bok. Jag tvivlar inte på att den fastnade i halsen på många av Ahl-ul-Ahwâ’ som förkastar sanningen och håller fast vid falskheten. Dessa kan man endast sörja över och visa dem nåd. Därefter får vi påminna oss själva om Allâhs (ta´âlâ) ord:

وَإِن تُطِعْ أَكْثَرَ مَن فِي الأَرْضِ يُضِلُّوكَ عَن سَبِيلِ اللّهِ

”Om du vill göra flertalet av jordens invånare till viljes, kommer de att leda dig bort från Allâhs väg.”1

Det hade varit bättre för Shaykh Bakr att sätta stopp för böcker i vilka vissa av dem profeten Mûsâ förtalas, som i ”at-Taswîr al-Fannî”.

Vissa av dem består av förtal av den tredje vägledde kalifen ´Uthmân bin ´Affân och de ädla följeslagarna som levde på hans tid som ´Abdur-Rahmân bin ´Awf, az-Zubayr bin al-´Awwâm och Sa´îd bin Abî Waqqâs (radhiya Allâhu ´anhum).

I vissa av dem förnekas Allâhs (tabârak wa ta´âlâ) egenskaper. Däri finner man teorin om att hela existensen är Allâh, att samfundet är otroget och fler fel som Sayyid Qutbs böcker består av.

Det hade varit bättre för honom med tanke på att han bereder vägen för Salaf och deras väldiga metodik med vilken Allâh har bevarat sanningen och förnedrat falskheten.

1 6:116